skip to Main Content

Vedtægter for foreningen

”OCR Vestegnen”

1. Foreningens navn og hjemsted

1.1 Foreningens navn er ”Foreningen OCR Vestegnen” (dagligt kaldet OCRV) og er stiftet den 03. april 2024.

1.2 Foreningens hjemsted er Albertslund Kommune.

1.3 Foreningens CVR nummer er: 44741180


2. Foreningens baggrund

Forening blev grundlagt som et åbent fællesskab i september 2018, med en vision om at samle mennesker med en fælles interesse og passion for OCR løb (Obstacle Course Racing) og træning. Det startede med en lille gruppe mennesker med en fælles interesse for at skabe rammer og faciliteter som kunne samle alle aldre, nye og erfarne, i et fællesskab der kunne mere end blot at tilbyde træning.

Foreningen udvikler sig konstant, og følger både nye trends og holder fast i gamle. Fra OCR, til ”trail”, funktionel træning, HYROX og andre relaterede sportsgrene, skal vi kunne dele glæder fra alle grene med hinanden.

Dette har også skabt bevæggrunden for foreningens visionen og værdierne der er grundstenen for det fællesskab vi har i dag. Fællesskabet altid været stærkt og vi har fastholdt vores tro på, at sammen kunne vi opnå mere end hver for sig.


3. Foreningens formål

3.1. At fremme idræt: Foreningens primære formål er at fremme medlemmernes interesse for idræt. Dette inkluderer:

a) Forskellige idrætsgrene: OCR-løb, trail-løb, Hyrox-løb, funktionel træning, og andre idrætsevents og konkurrencer.
b) Alle aldersgrupper: Voksne, unge og børn (børn 14 eller derunder skal følges med en voksen).

3.2. Styrke fællesskab: Foreningen ønsker at skabe et stærkt fællesskab blandt medlemmerne.

a) Fremme et aktivt socialt liv i foreningen.
b) Motivere medlemmerne til at engagere sig og tage et medansvar.

3.3. Folkeoplysende aktiviteter: Foreningen tilbyder folkeoplysende aktiviteter, som kan:

a) Udvikle medlemmernes idrætslige færdigheder.
b) Øge medlemmernes viden om idræt og sundhed.
c) Skabe et inkluderende og motiverende miljø for alle.

3.4. Almennyttig: Foreningen varetager alle disse interesser på et almennyttigt grundlag. Dette betyder, at foreningen ikke har et kommercielt formål, og at alle overskud geninvesteres i foreningens aktiviteter.

3.4.1. OCR Vestegnen tilbyder

a) Træning for alle niveauer: Fra begyndere til øvede, i OCR, trail, Hyrox-løb, funktionel træning og mere.
b) Deltagelse i OCR-løb og andre events: Vi arrangerer og deltager i løb og events for alle niveauer.
c) Et socialt og hyggeligt fællesskab: Vi arrangerer sociale aktiviteter og fester, og vi har et stærkt fokus på at skabe et inkluderende miljø for alle.
d) En forening for alle: Uanset niveau eller kropsbygning er du velkommen hos os.
e) En forening med fokus på fællesskab: Vi tror på, at det er sjovere og mere motiverende at træne sammen.


4. Vision og Mål

Foreningen vision og målsætning bygger på et særligt sæt værdier. Værdierne guider os i vores daglige praksis og inspirerer os til at være det bedste, vi kan være. Hos OCRV er vi mere end blot et træningsfællesskab; vi er en bevægelse, der fejrer styrken i fællesskab, passionen for sporten og ønsket om at vokse sammen. Værdierne er:

Fællesskab: Vi tror på kraften i fællesskabet og styrken ved at stå sammen. Hos OCRV er vi mere end bare træningspartnere; vi er et sammenhold, der støtter hinanden, uanset hvor udfordrende banen måtte være. Vi fejrer hinandens succeser og står sammen i modgang.
Passion: Vores lidenskab for OCR, Løb, Trail, Hyrox, Funktionel træning kan samles under ordet Hybrid fitness. Vi deler en fælles glæde til sport, aktivitet og succesen ved at overvinde forhindringer sammen. Denne passion driver os til at stræbe efter vores bedste og inspirere hinanden til at nå nye højder.
Udvikling: Vi tror på kontinuerlig vækst og udvikling, både som enkeltpersoner og som et fællesskab. Hos OCRV opmuntrer vi til konstant læring og forbedring af vores færdigheder og evner. Vi er dedikerede til at udfordre os selv og støtte hinanden i vores rejse mod personlig vækst.
Inklusion: Vi byder alle velkommen hos OCRV, uanset baggrund, erfaring eller fitnessniveau. Vi tror på inklusion og mangfoldighed som drivkraften bag vores fællesskab. Hos os er der plads til alle, og vi værdsætter og respekterer forskellighederne, der beriger vores træningsmiljø.
Respekt: Respekt er kernen i alt, hvad vi gør hos OCRV. Vi behandler hinanden med venlighed, ærlighed og medfølelse. Vi respekterer vores medlemmers individuelle rejser og opfordrer til en positiv og støttende atmosfære, hvor alle føler sig værdsat og hørt.


5.                 Tilhørsforhold til andre organisationer

5.1. Foreningen bestyrelse kan tilslutte foreningen til andre organisationer og være underlagt deres vedtægter, bestemmelser, samt regler for alle større idrætssammenslutninger, som foreningen måtte være medlem af.

5.2. Indmeldelse og udmeldelse af andre organisationer kan ske ved afstemning i bestyrelsen så længe det ikke påvirker medlemmernes kontingentet. Ved ændringer til medlemmers kontingent skal indmeldelse og udmeldelse skal der afholdes en afstemning på generalforsamling.


6. Medlemsforhold

6.1. Som aktivt medlem kan optages enhver, der tilslutter sig foreningens formål og værdier samt betaler kontingent.

6.2. Der kan på samme måde optages passive medlemmer.

6.3. Ethvert aktivt medlem, der ikke er i restance med kontingent, har ret til at anvende foreningens faciliteter og deltage i foreningens aktiviteter og tilbud samt til demokratisk medindflydelse på foreningens forhold efter disse vedtægter. Et passivt medlem har ikke adgang til selve idrætsudøvelsen, men har alle øvrige medlemsrettigheder.

6.4. Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og øvrige bestemmelser. Medlemmerne er endvidere forpligtet til at overholde de regler og bestemmelser, som er fastsat af en organisation, som foreningen er tilsluttet.

6.5. Foreningens medlemmer er underlagt reglerne i foreningens samarbejde med Anti Doping Danmark. Som medlem er man forpligtet til på ethvert tidspunkt at lade sig dopingteste, når man er i foreningen.

6.6. Indmeldelses-/udmeldelsesprocedure fastlægges af bestyrelsen og fremgår af foreningens hjemmeside/Facebook side eller udleveres skriftlig/på mail.

6.7. Medlemskab kan afslås af bestyrelsen.

6.8. Ved udmeldelse af foreningen sker der ikke refusion af betalt kontingent.


7. Kontingent

7.1. Kontingentets størrelse og betalingsform fastsættes af bestyrelsen.

7.2. Kontingentet størrelse vurderes 1 (en) gang årligt efter generalforsamlingen, eller efter behov.

7.3. Såfremt et medlem ikke betaler kontingent rettidigt og ikke har betalt efter at være blevet rykket to (2) gange jf. angivne betalingsdato, slettes den pågældende som medlem. Sådant ophør af medlemskabet kan ikke kræves indbragt for generalforsamlingen, og medlemmet kan først optages i foreningen, når restancen er betalt.


8. Udelukkelse og eksklusion

8.1. Medlemmer, der ikke overholder retningslinjer og foreningens anbefalinger, kan imødese påtale, karantæne eller eksklusion af foreningen uden refusion af kontingent. Eksklusion indebærer, at medlemskabet ophører.

8.2. Bestyrelsen træffer afgørelse om midlertidig udelukkelse eller eksklusion. I sager om midlertidig udelukkelse og eksklusion har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse.

8.3. Daglig leder og trænere i foreningen har kompetence til at bortvise et medlem, såfremt betingelserne for midlertidig udelukkelse eller eksklusion i stk. 1 er opfyldt. I tilfælde af bortvisning, skal endelig eksklusion eller midlertidig udelukkelse forelægges for bestyrelsen straks, senest 5 hverdage efter bortvisningen, hvorefter bestyrelsen træffer endelig afgørelse herom jf. pkt. 7.2, senest 5 hverdage efter bortvisningen er indbragt.

8.4. Såfremt et ekskluderet medlem senere anmoder om optagelse i foreningen, afgør bestyrelsen spørgsmålet.


9. Ordinær generalforsamling

9.1. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed i alle anliggender, medmindre andet fremgår af disse vedtægter.

9.2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt inden udgangen af februar måned.

9.3. Bestyrelsen indkalder til generalforsamling med mindst 2 ugers varsel ved opslag i foreningens faciliteter og på foreningens hjemmeside/ved opslag og meddelelse på Facebook, eller andet tilsvarende medie, hvor kommunikation med medlemmerne sædvanligvis sker.

a) Indkaldelsen skal indeholde tid og sted og foreløbig dagsorden, samt oplysning om, at forslag fra medlemmer skal være fremme hos bestyrelsen senest 1 uge før generalforsamlingen.

b) Bestyrelsen kan selv fremsætte forslag.

c) Endelig dagsorden udsendes senest to hverdage før generalforsamlingen på samme måde som indkaldelsen.

d) Den endelige dagsorden skal indeholde oplysning om de forslag, som skal behandles, de valg, der skal foretages og regnskab og andre bilag til dagsordenen skal medfølge.

9.4. Adgang til generalforsamlingen har alle foreningens medlemmer, samt personer bestyrelsen har inviteret. Stemmeret har alle medlemmer, der har været medlem af foreningen i mindst to måneder og ikke er i kontingentrestance. Dirigenten, bestemmer om der skal stemmes ved personligt fremmøde, digital eller ved fuldmagt til et andet medlem, der møder personligt. Kun medlemmer over 18 år kan udøve stemmeret.

9.5. En lovlig indkaldt generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte.

9.6. Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af generalforsamlingen og som ikke må være medlem af bestyrelsen.

9.7. Beslutninger træffes ved almindeligt flertal. Til vedtægtsændringer og beslutning om opløsning kræves dog kvalificeret flertal, jf. afsnittet vedr. vedtægter og oplæsning. Ved personvalg er den valgt, der opnår flest stemmer.

9.8. Valgbar til bestyrelsen, som suppleant eller revisor er ethvert medlem, der er fyldt 18 år.

9.9. Dirigenten afgør spørgsmål om afstemninger. Dirigenten kan bestemme typen af afstemning.

9.10. Bestyrelsen sørger for, at der tages referat over generalforsamlingens beslutninger. Referatet godkendes og underskrives af dirigenten.


10. Dagsorden for ordinær generalforsamling

10.1. Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal mindst omfatte følgende punkter:

  1. Valg af dirigent, referent og 2 stemmetællere
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Aflæggelse og godkendelse af det reviderede årsregnskab for det forløbne år
  4. Behandling af indkomne forslag
  5. Valg til bestyrelsen
  6. Valg af formand (i lige år)
  7. Valg af næstformand (i lige/ulige år)
  8. Valg af øvrige bestyrelsesmedlemmer (i lige/ulige år)
  9. Valg af suppleanter (hvert år)
  10. Valg af én revisor (i lige år)
  11. Eventuelt Referatet underskrives af formanden og dirigenten.

11.  Ekstraordinær generalforsamling

11.1. Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når mindst 25% af foreningens stemmeberettigede medlemmer skriftligt over for bestyrelsen fremsætter krav herom med angivelse af det emne, som kræves behandlet.

11.2. Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes senest fire uger efter, at kravet er modtaget. Indkaldelse skal ske med mindst to ugers varsel. Reglerne om indkaldelsesmåde og generalforsamlingens gennemførelse gælder i øvrigt på samme måde som for ordinær generalforsamling.


12. Bestyrelsen

12.1. Bestyrelsen er foreningens daglige ledelse og repræsenterer foreningen i alle forhold. Bestyrelsen kan nedsætte nødvendige udvalg og arbejdsgrupper til varetagelse af løbende eller enkeltstående opgaver.

12.2. Bestyrelsen består af:

a) 5-7 medlemmer. Dette værende én formand og 4-6 yderligere medlemmer.

b) Bestyrelsen konstituerer i øvrigt sig selv og foretager fornøden fordeling af opgaverne.

c) Alle valg sker på ordinær generalforsamling for to år.

I lige år vælges formand og 2-3 medlemmer og i ulige år vælges 2-3 medlemmer.
1-3 suppleanter vælges hvert år for et år. Suppleanter kan deltage på bestyrelsesmøder, men kan ikke udøve stemmeret medmindre suppleanten er indtrådt i bestyrelsen. Såfremt en suppleant indtræder i bestyrelsen, skal den pågældende bestyrelsespost besættes ved valg på den førstkommende ordinære generalforsamling.

12.3. Bestyrelsen kan selv fastsætte en forretningsorden. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne er til stede.

a) Der udarbejdes referat af bestyrelsens møder.


13. Regnskab og revision

13.1. Foreningens regnskabsår er kalenderåret.

13.2. Bestyrelsen udarbejder årsregnskab. Regnskabet skal indeholde resultatopgørelse over driften samt status. Dette regnskab revideres og skal godkendes af generalforsamlingen.

13.3. Regnskabet revideres af en af generalforsamlingen valgt revisor. På hver ordinær generalforsamling vælges revisor for to år.

13.4. Revisoren skal hvert år gennemgå årsregnskabet og påse, at det er regnskabsmæssigt korrekt og at indtægter og udgifter er udtryk for rimelige dispositioner. Revisoren skal forsyne årsregnskabet med en påtegning. Revisoren har til enhver tid adgang til at påse bogføring og foreningens beholdninger.


14. Tegningsret og hæftelse

14.1. Foreningen tegnes af formanden eller kassereren, sammen med et bestyrelsesmedlem eller af tre bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen kan foretage alle dispositioner, dog skal køb, salg og pantsætning af fast ejendom godkendes af generalforsamlingen, ligesom lånoptagelse og en hver form for kredit på mere end kr. 20.000,00 skal godkendes af generalforsamlingen. Ved køb eller salg af fast ejendom kræves samtlige bestyrelsesmedlemmers underskrift. Investeringer på mere end 50.000,00 kr. kræver ligeledes hele bestyrelsens godkendelse.

14.2. Bestyrelsen har ikke bemyndigelse til at udlåne eller bortgive foreningens indtægter eller aktiver. Evt. udlån eller bortgivelse af aktiver skal godkendes på en ekstra generalforsamling.

14.3. Bestyrelsen kan meddele et udvalg eller en person fuldmagt til at foretage dispositioner på vegne af foreningen.

14.4. Der påhviler ikke foreningens medlemmer nogen personlig hæftelse for de forpligtelser, der påhviler foreningen. Bestyrelsesmedlemmer hæfter heller ikke for disse forpligtelser.

14.5. Foreningen overholder til enhver tid gældende lovgivning vedr. persondatabeskyttelse. Denne opdateres årligt og skal være tilgængelig på en af foreningens valgte platform. Ved foreningens dannelse, vil der tages stilling til og udfærdiget nødvendigt materiale indenfor 6 måneder.
Ved foreningens opløsning, vil nødvendige materiale og dokumenter, indsendes til erhvervsstyrelsen og slettes efter gældende regler.


15. Budget og økonomi

15.1. Foreningens formand vil på generalforsamlingen fremlægge foreningens økonomi heriblandt forventede udgifter og indtægter.

15.2. Foreningens bestyrelse, har pligt til at anskaffe sig den nødvendige og lovpligtige uddannelse og kurser for at kunne opretholde deres stillingsvaretagelse i bestyrelsen og foreningens virke. Evt. udgifter til dette betales af foreningen.

15.3. Foreningens bestyrelse, har fri mulighed til at undersøge og anskaffe foreningen nødvendig lovpligtige forsikringer, advokatbistand, forsikringer og lignende.

15.4. Foreningens indtægter, kontingenter fra medlemmer og andre, vil blive disponeret efter hensyntagen til foreningens værdier og lovpligtige forhold.


16. Vedtægtsændringer

16.1. Ændring af vedtægterne kan ske på enhver generalforsamling, når mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for forslaget.

16.2. Vedtagelse af fusion med en anden forening afgøres efter reglerne om vedtægtsændringer.


17. Opløsning

17.1. Beslutning om foreningens opløsning kræver vedtagelse på to på hinanden følgende ekstraordinære generalforsamlinger. Der skal mindst være seks uger mellem de to generalforsamlinger. Til vedtagelse af opløsning kræves, at mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for beslutningen på begge generalforsamlinger.

17.2. På den afsluttende generalforsamling vil foreningens resterende formue blive doneret til ”Julemærkefonden”. Ingen medlemmer kan få andel i formuen.

Aktiver erhvervet i foreningen vil blive bortauktioneret til medlemmerne, og den indbragte formue vil ligeledes blive doneret til valgte almennyttige formål.
17.3. Til at forestå opløsningen af foreningen vælger den afsluttende generalforsamling to personer til at gennemføre alle nødvendige dispositioner.

17.4. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed i alle anliggender, medmindre andet fremgår af disse vedtægter.

Således vedtaget den 03. April 2024.

Back To Top
Search